Meny Stäng

Salusansvar

Salusansvar är ett av de mest omtyckta och populära försäkringsbolagen i Sverige idag, både för att de erbjuder bra försäkringsprodukter, men även eftersom de har ett mycket gott rykte, delvis beroende på företagets långa histora, och deras stora samhällsengagemang. Trots att Salusansvar sedan 2012 är ägt av Folksam har det nämligen en mycket lång historia, då det vi känner till som Salusansvar idag bildades redan år 1997, då två mycket anrika svenska försäkringsbolag slogs samman. Dessa var Salus, som grundades redan år 1903 och Ansvar, som grundades år 1932. Med andra ord har företaget verkat på den svenska försäkringsmarknaden i mer än hundra år, och har dessutom en intressant och positiv historia i övrigt.

Både Salus och Ansvar, och därmed även Salusansvar, hade nämligen sina rötter i läkarkåren och nykterhetsrörelsen, två verksamheter som redan länge verkat för ett säkrare Sverige på alla vis.
Det är dock inte bara Salusansvars historia som lockar kunder till dem. Istället lockas många idag av att deras försäkringar är mycket prisvärda, samt av det faktum att Salusansvar erbjuder väldigt många olika försäkringar, vilket gör det lätt att samla flera försäkringar hos dem.

Jämför bilförsäkringar online:

Jämför bilförsäkringar

Fördelar

Prisuppgift

Jämför bilförsäkringar. En förfrågan till alla försäkringsbolag.

Låt Zmarta hitta den billigaste bilförsäkringen åt dig.

Hela Salusansvars försäkringsutbud kan du ta del av på deras hemsida, men några av de mest populära försäkringar som detta försäkringsbolag erbjuder är bland annat:

  • Barnförsäkringar
  • Gravidförsäkringar
  • Olycksfallsförsäkringar
  • Livförsäkringar
  • Sjukförsäkringar
  • Bilförsäkringar
  • MC försäkringar
  • Samt hemförsäkringar för olika boendeformer.

Samhällsengagemang

Genom att besöka Salusansvars hemsida kan du även läsa mer om de olika projekt som de medverkar i för att utveckla samhället i en positiv riktigt. Bland annat samarbetar man med Motorförarnas Helnykterhetsförbund för att verka mot rattfylla, bland annat genom att få ungdomar engagerade i frågan och försöka införa fler alkolås. Man delar även ut olika priser, som det näst största medicinpriset i hela Norden, ett vårdpris för att uppmärksamma bra insatser inom vården, och så vidare.

Att ha en försäkring hos Salusansvar

Eftersom Salusansvar som sagt har så lång erfarenhet av försäkringsbranschen, har man även sett till att ha så förmånliga villkor för kunderna man har som möjligt. Detta innebär att man kan använda sig av flera bra betalningsalternativ när man skaffar en försäkring hos dem, som autogiro och e-faktura, samt att skadeanmälan gjorts mycket enkelt. Oavsett vad det är för skada du drabbas av kan du nämligen mycket enkelt göra en skadeanmälan per telefon, du går helt enkelt in på Salusanvars hemsida och ser vart det är du ska ringa, och vissa skador kan man faktiskt även anmäla direkt via nätet. Salusansvar är med andra ord ett mycket kundvänligt försäkringsbolag på alla sätt och vis, och det märks tydligt på hela deras verksamhet att man sätter kunden och kundens behov i centrum i allt man gör.

Salusansvar